Ηλεκτρονικό μήνυμα (Εmail)

Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email ή e-mail) είναι μια μέθοδος ανταλλαγής μηνυμάτων (“mail”) μεταξύ ατόμων που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συσκευές. Είναι σαν το παραδοσιακό ταχυδρομείο, αλλά έχει επίσης κάποιες βασικές διαφορές.

Για παράδειγμα: Η παραδοσιακή αλληλογραφία απευθύνεται με το όνομα, την οδό, τη διεύθυνση, την πόλη, την πολιτεία ή την επαρχία του παραλήπτη και τον ταχυδρομικό κώδικα. Τα ηλεκτρονικά μηνύματα παραδίδονται ηλεκτρονικά μέσω του διαδικτύου. Ένα e-mail περιλαμβάνει ένα όνομα χρήστη, το σύμβολο @ (at) και τον τομέα του παρόχου email. Τα ονόματα χρήστη συχνά περιλαμβάνουν αριθμούς και συντομευμένες εκδόσεις ενός ονόματος για τη δημιουργία μιας μοναδικής διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και συνήθως μοιάζουν με αυτό: emarosa82@gmail.com

Για να ξεκινήσετε την αποστολή email, θα χρειαστείτε μια διεύθυνση email που θα είναι μοναδική για εσάς. Για να το αποκτήσετε, θα πρέπει να εγγραφείτε για έναν λογαριασμό με έναν πάροχο email – μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των διαφόρων παρόχων – Yahoo, Gmail, Hotmail, Outlook, GMX… Εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τις ανάγκες σας σχετικά με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Για παράδειγμα, εάν χρειάζεστε χώρο και απλότητα, το Gmail είναι πολύ κατάλληλο. Εάν χρειάζεστε απλώς ένα απλό πρόγραμμα email για αποστολή και λήψη μηνυμάτων, με λίγες δυνατότητες, το Yahoo μπορεί να είναι μια καλή επιλογή. Μπορείτε να λάβετε πληροφορίες για κάθε πάροχο υπηρεσιών πληκτρολογώντας το όνομά του στο πλαίσιο αναζήτησης της μηχανής αναζήτησης και να κάνετε τη σύγκριση.

Δεδομένου ότι το Gmail ήταν ο πιο δημοφιλής πάροχος το 2020, θα σας εξηγήσω τώρα πώς να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Gmail (λάβετε υπόψη ότι αυτή η μεθοδολογία δημιουργίας email ενδέχεται να ισχύει για όλους σχεδόν τους παρόχους υπηρεσιών). Βήμα 1. Πληκτρολογήστε τη μηχανή αναζήτησης www.gmail.com που θα σας μεταφέρει σε αυτήν τη σελίδα. Κάντε κλικ στο «δημιουργία λογαριασμού», στην κάτω αριστερή γωνία και θα εμφανιστεί η ακόλουθη σελίδα:

Φόρμα δημιουργίας λογαριασμού της Google

 

Φόρμα δημιουργίας λογαριασμού της Google

Πληκτρολογήστε το όνομά σας, το επώνυμο, το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης. Να είστε προσεκτικοί κατά την επιλογή του σωστού κωδικού πρόσβασης, βεβαιωθείτε ότι δεν θα είναι εύκολο να το μαντέψουν άλλοι (αποφύγετε την ημερομηνία των γενεθλίων σας για παράδειγμα, επειδή η οικογένεια, οι φίλοι και οι γνωστοί σας ενδέχεται να τον μαντέψουν εύκολα και να αποκτήσουν πρόσβαση στην ιδιωτική σας αλληλογραφία). Μπορείτε να δημιουργήσετε έναν συνδυασμό γραμμάτων, αριθμών και σημείων για να δημιουργήσετε έναν ισχυρό και αξιόπιστο κωδικό πρόσβασης για τον λογαριασμό σας. Μετά τη δημιουργία ενός λογαριασμού, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Gmail.

 

Κύρια σελίδα του Gmail


Όπως μπορείτε να δείτε, είναι πολύ φιλικό προς το χρήστη. Εάν θέλετε να συνθέσετε ένα email, κάντε κλικ στο
κουμπί «σύνταξη» και θα εμφανιστεί ένα μικρότερο παράθυρο στην κάτω δεξιά γωνία όπου θα πρέπει να πληκτρολογήσετε το όνομα (διεύθυνση e-mail) του παραλήπτη και το θέμα του email σας . Το μέρος για κείμενο βρίσκεται κάτω από τη σειρά “θέμα”.

Στο κάτω μέρος του παραθύρου, θα δείτε το κουμπί “αποστολή”, καθώς και το σύμβολο “συνδετήρα” εάν θέλετε να προσθέσετε ορισμένα αρχεία στο e-mail σας ή “εισαγωγή emoji” εάν θέλετε να προσθέσετε χαμογελαστά πρόσωπα στο email σας. Όταν συνθέσετε το email σας, κάντε κλικ στο κουμπί “αποστολή” και το email σας θα παραδοθεί στην επιθυμητή διεύθυνση email και αποθήκευση στα μηνύματα “απεσταλμένα”. Εάν λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από κάποιον, θα εμφανιστεί στα “εισερχόμενά σας” ως μη αναγνωσμένο μήνυμα. Τα πιο σημαντικά μηνύματα ενδέχεται να επισημαίνονται με “αστέρι” και θα διευκολύνει την εύρεσή τους κάνοντας αναζήτηση στην ενότητα “με αστέρι”.