Κοινωνικά δίκτυα

Ένα κοινωνικό δίκτυο ορίζεται ως μια αλυσίδα ατόμων και των προσωπικών τους συνδέσεων. Εναλλακτικά αναφέρεται ως εικονική κοινότητα ή κοινωνικό δίκτυο, ένα κοινωνικό δίκτυο είναι ένας ιστότοπος που φέρνει κοντά τους ανθρώπους για να μιλήσουν, να μοιραστούν ιδέες και ενδιαφέροντα ή να κάνουν νέους φίλους. Αυτός ο τύπος συνεργασίας και κοινής χρήσης είναι γνωστός ως κοινωνικά μέσα. 

Η επέκταση των συνδέσεων με άλλα άτομα είναι μια τεχνική που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για προσωπικούς όσο και για επαγγελματικούς λόγους. Οι εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούν τις σχέσεις μεταξύ ατόμων για να διευκολύνουν περαιτέρω τη δημιουργία νέων συνδέσεων με άλλα άτομα. Αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να συναντήσετε νέους φίλους και να συνδεθείτε με παλιούς, όπως κάνουν πολλοί άνθρωποι στο Facebook ή για να επεκτείνετε τις επαγγελματικές σας συνδέσεις μέσω ενός επιχειρηματικού δικτύου όπως το LinkedIn.

Η διαδικασία δημιουργίας ενός νέου λογαριασμού για ένα κοινωνικό δίκτυο διαφέρει για κάθε κοινωνικό δίκτυο. Γενικά, επισκεφθείτε τον ιστότοπο κοινωνικού δικτύου όπου θέλετε να έχετε λογαριασμό και αναζητήστε έναν σύνδεσμο “Εγγραφή” ή “Δημιουργία νέου λογαριασμού”.

Ακολουθήστε τα βήματα δημιουργίας λογαριασμού για να δημιουργήσετε τον νέο σας λογαριασμό. Πιθανότατα θα πρέπει να δώσετε το όνομά σας, το εύρος ηλικιών και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας τουλάχιστον. Ενδέχεται να απαιτούνται πρόσθετες πληροφορίες, ανάλογα με τις απαιτήσεις του κοινωνικού δικτύου.

Να είστε προσεκτικοί στις ρυθμίσεις απορρήτου

Επίσης, για να σας δουν εταιρείες για προσλήψεις, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε δημόσιο προφίλ. Εάν χρησιμοποιείτε επίσης το Facebook ως κοινωνικό δίκτυο για αναψυχή, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου σας για να περιορίσετε συγκεκριμένο περιεχόμενο μόνο σε φίλους και ταυτόχρονα να διατηρήσετε μια καλή δημόσια εικόνα, ανάλογα με τον τύπο εργασίας που επιθυμείτε.


Οι 10 κορυφαίες πλατφόρμες κοινωνικών μέσων που πρέπει να προσέχετε το 2021

Name
Link
Information
Facebook
Οι πιο δημοφιλείς ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης στο Διαδίκτυο. Το Facebook είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους χρήστες για να δημιουργήσουν προσωπικό χώρο και να συνδεθούν με φίλους, να μοιραστούν φωτογραφίες, να μοιραστούν ταινίες, να μιλήσουν για αυτό που κάνετε κ.λπ.
Youtube
Ένα εξαιρετικό δίκτυο χρηστών που δημοσιεύουν βίντεο blogs ή vlog και άλλα διασκεδαστικά και συναρπαστικά βίντεο.
Twitter
Ένα πολύ δημοφιλές μέσο για την επικοινωνία έκτακτων ειδήσεων, αφομοιώστε περιεχόμενο σε μέγεθος μπουκιάς. Χρησιμοποιώντας το hashtag μπορείτε να φιλτράρετε τις πληροφορίες για να λάβετε τις επιθυμητές πληροφορίες.
Instagram
Είναι ένα άλλο διαδεδομένο κοινωνικό δίκτυο που χρησιμοποιείται από τους λάτρεις της φωτογραφίας, ως δραστηριότητα αναψυχής ή για εργασία. Για όσους αναζητούν εργασία σε δημιουργικούς τομείς, αυτό το κοινωνικό δίκτυο είναι ένα από τα πιο κατάλληλα.
Tik tok
Το TikTok είναι ένα είδος οπτικού καραόκε, στο οποίο τα μοντάζ στο όριο της επιστημονικής φαντασίας είναι προσβάσιμα σε όλους, τα οποία μπορούν να επιτευχθούν απευθείας με μερικά αγγίγματα στο κινητό τους τηλέφωνο. Το περιεχόμενο που λειτουργεί καλύτερα στο TikTok: Διασκεδαστικό, ενδιαφέρον, κωμικό και μερικές φορές ανόητο περιεχόμενο βίντεο σύντομης μορφής, που συνήθως ρυθμίζεται στη μελωδία των δημοφιλών τραγουδιών. Σκεφτείτε διασκεδαστικό, συναρπαστικό περιεχόμενο σε στυλ μουσικής-βίντεο.
Snapchat
Το Snapchat εξακολουθεί να παραμένει μια από τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες εφαρμογές με δημογραφικά άτομα ηλικίας κάτω των 25 ετών. Αφήγηση ιστοριών που βασίζεται σε βίντεο. Εάν διαθέτετε ταλέντο στη δημιουργία συναρπαστικών (συνήθως σε στυλ selfie) σύντομων βίντεο που μπορούν να διασκεδάσουν και να εκπαιδεύσουν ένα νεανικό κοινό, τότε το Snapchat είναι μια μη έξυπνη πλατφόρμα για να δημιουργήσετε συνδέσεις με τους πελάτες σας.
LinkedIn
Είναι το πιο διάσημο επαγγελματικό κοινωνικό δίκτυο. Επαγγελματικές "συνδέσεις", αναζητήστε εργασία στην ενότητα που είναι αφιερωμένη στις προσφορές εργασίας και στείλτε την αίτησή σας απευθείας, μοιραστείτε δημόσιες πληροφορίες στην προσωπική σας σελίδα, βίντεο, εικόνες ή διάφορα έγγραφα ως τρόπο να γίνετε προσηλωμένοι από εταιρείες, πολλές ομάδες συζητήσεων και φόρουμ που μπορείτε να συμμετάσχετε και να έχετε την ευκαιρία να ανταλλάξετε απόψεις.
Pinterest
Το Pinterest έχει γίνει ένα πολύ δημοφιλές εργαλείο κοινωνικής σελιδοδείκτη για την αποθήκευση ιδεών και την εύρεση δημιουργικής έμπνευσης όταν πρόκειται για τα πάντα, από το μαγείρεμα μέχρι τα οικιακά έργα DIY, τις ιδέες για διακοπές, τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, τις επιχειρήσεις και τα πάντα.
Reddit
Η κοινότητα εγγεγραμμένων χρηστών (redditors) υποβάλλει περιεχόμενο που έχει εγκριθεί από την κοινότητα. Το Reddit έχει ένα subreddit (πίνακας) για σχεδόν κάθε κατηγορία.
Google+
Είναι ένα κοινωνικό δίκτυο στο οποίο μπορείτε να γίνετε μέρος «κύκλων», δηλαδή ομάδων που μιλούν για ένα συγκεκριμένο θέμα και διαλέγετε αυτό που σας ενδιαφέρει. Στο προφίλ σας μπορείτε να προσθέσετε τις διευθύνσεις άλλων κοινωνικών δικτύων στα οποία είστε εγγεγραμμένος.