Παραβίαση και εκβιασμός στον κυβερνοχώρο

Η εισβολή είναι μια προσπάθεια εκμετάλλευσης ενός συστήματος υπολογιστή ή ενός ιδιωτικού δικτύου μέσα σε έναν υπολογιστή. Με απλά λόγια, είναι η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή έλεγχος σε συστήματα ασφαλείας δικτύου υπολογιστών για κάποιο παράνομο σκοπό.

Ο εκβιασμός στον κυβερνοχώρο είναι ένα έγκλημα στο Διαδίκτυο στο οποίο κάποιος κρατά ομήρους ηλεκτρονικών αρχείων ή των δεδομένων της επιχείρησής σας έως ότου πληρώσετε ένα απαιτούμενο λύτρο.

Video: Εκβιασμός στον κυβερνοχώρο – https://www.youtube.com/watch?v=UNCBuFJRrYk

Ο αρνητικός οικονομικός αντίκτυπος των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο μπορεί να μετριαστεί από την ασφάλιση κινδύνου στον κυβερνοχώρο. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για επιχειρήσεις που έχουν μεγάλη γκάμα πληροφορικής και/ή διαχειρίζονται μεγάλες προσωπικές βάσεις δεδομένων. Πολλές ασφαλιστικές εταιρείες παρέχουν αυτές τις υπηρεσίες στη Λιθουανία. Η κύρια ιδέα μιας τέτοιας ασφάλισης είναι ότι καθώς οι εταιρείες εξαρτώνται όλο και περισσότερο από τα συστήματα πληροφορικής και την ασφάλεια των δεδομένων, και καθώς ο αριθμός των εγκλημάτων στον ψηφιακό χώρο αυξάνεται, είναι δυνατό να αποκτήσουν την περιουσία και την αστική ευθύνη της εταιρείας για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. ασφάλιστρα.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες συνήθως προσφέρουν να καλύψουν όχι μόνο ζημίες που σχετίζονται με ζημιές στα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας λόγω επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, αλλά και ζημίες που προκαλούνται από τη διαρροή προσωπικών δεδομένων τρίτων που αποθηκεύονται από την εταιρεία.

Το καλύτερο παράδειγμα αυτού είναι η περίπτωση της λιθουανικής εταιρείας κοινής χρήσης αυτοκινήτων City Bee, όταν κλάπηκαν 110.000 δεδομένα χρηστών, βρείτε περισσότερα στη διεύθυνση https://www.euronews.com/2021/02/17/thousands-of-citybee-users -διέρρευσαν τα προσωπικά τους δεδομένα στο Διαδίκτυο.

Περισσότερα για την ασφάλεια κινδύνου στον κυβερνοχώρο: https://youtu.be/F7mYEm-kx-Q  (διαθέσιμο μόνο στα λιθουανικά.