Διαφήμιση απάτης (ψεύτικα προϊόντα, συμπληρώματα)

Όποτε εμπλέκονται χρήματα, υπάρχει πάντα μια ευκαιρία για απάτη. Από τεχνική άποψη, η διαδικτυακή διαφημιστική απάτη ήταν σχετικά εύκολη (και ναι – προσοδοφόρα) επιχείρηση για απατεώνες και οικονομική καταστροφή για τους διαφημιστές, τους εκδότες και τις διαδικτυακές πλατφόρμες διαφημίσεων. Η διαδικτυακή επιχείρηση διαφημίσεων βασίστηκε σε μια σειρά τεχνολογιών ανοικτού προτύπου Διαδικτύου που δεν σήμαινε ποτέ απάτη/ κλοπή. Κατά συνέπεια, οι απατεώνες διαφημίσεων έχουν τεράστια αρχή. Σύμφωνα με τον Juniper, το 2019 η διαδικτυακή διαφημιστική βιομηχανία αντιμετώπιζε εκπληκτική απώλεια 42 δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω διαφημιστικής απάτης και δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας λόγος να πιστεύουμε ότι ο αριθμός θα είναι μικρότερος φέτος.

Για να διευκρινιστεί, η απάτη ψηφιακών διαφημίσεων είναι μια σκόπιμη δραστηριότητα που αποτρέπει την προβολή διαφημίσεων στο σωστό κοινό ή την τοποθεσία. Οι κακόβουλοι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν οι έμποροι σήμερα γίνονται όλο και πιο περίπλοκοι, και επομένως μεγαλύτεροι, από ό, τι αναμενόταν προηγουμένως.

Το ψηφιακό περιβάλλον διαφήμισης περιλαμβάνει τώρα χιλιάδες μεσάζοντες, παρουσιάζοντας μια πληθώρα σκοτεινών γωνιών στις οποίες οι απατεώνες μπορούν να κρύψουν εγκληματική δραστηριότητα. Οι απατεώνες γνωρίζουν πότε παρακολουθούνται και έχουν γίνει ακόμη πιο επικίνδυνοι, καθιστώντας ακόμη πιο δύσκολη την αποτροπή απάτης σε διαφημίσεις.

Ως αποτέλεσμα, 96 χρήστες υπολογιστών δηλώνουν ότι έχουν λιγότερη εμπιστοσύνη στην ψηφιακή διαφήμιση – καθιστώντας πιο δύσκολο για τους εμπόρους να αποδείξουν ότι οι διαφημίσεις τους είναι νόμιμες. Λοιπόν, τι μέτρα πρέπει να λάβουν οι οργανισμοί για να αποτρέψουν την απώλεια μεγάλου μέρους του προϋπολογισμού τους για απάτη και, μαζί με αυτήν, την εμπιστοσύνη των καταναλωτών;

Ακόμα και αν ένα μικρό ποσοστό καταναλωτών εξακολουθεί να κάνει κλικ στις ψευδείς διαφημίσεις και να αγοράσει ψεύτικα προϊόντα ή υπηρεσίες, εξακολουθεί να είναι μια τεράστια επιχειρηματική και νομισματική πρόθεση να αναπτύξει τις τεχνικές και τις προσπάθειες μάρκετινγκ.

Ο έξυπνος καταναλωτής πρέπει να αναλάβει μερικώς την ευθύνη για τον μετριασμό της απάτης στη διαφήμιση, αναφέροντας ψεύτικα στοιχεία και αποθαρρύνοντας τους λιγότερο επιδέξιους ανθρώπους γύρω τους να αλληλεπιδράσουν με τέτοιες διαφημίσεις.

Πώς να αναγνωρίσετε ψεύτικες διαφημίσεις;

Είναι σχετικά εύκολο μόλις καταλάβετε και αναγνωρίζετε το μοτίβο:

  1. Η ποιότητα των διαδικτυακών διαφημίσεων συνήθως είναι κακή και επαναλαμβανόμενη.
  2. Τεράστιες και μη ρεαλιστικές αξιώσεις και υποσχέσεις να αποδώσουν μάλλον αδύνατα αποτελέσματα είτε για το πως θα γίνουν πλούσιοι γρήγορα ή πως θα μεγαλώσουν τα χαμένα τους μαλλιά.
  3. Οι σελίδες θα έχουν περίεργα ονόματα, θα χρησιμοποιηθούν άγνωστες επωνυμίες, φωτογραφίες είτε διάσημα πρόσωπα είτε μη υπαρκτά επαγγέλματα.
  4. Η γραμματοσειρά που χρησιμοποιείται στις σελίδες είναι πολύχρωμη για να ξεχωρίζει, πολλά κίνητρα για δράση, προσφέροντας μεγάλες εκπτώσεις.
  5. Η σελίδα προορισμού και η περιγραφή προϊόντος ενδέχεται να περιέχουν μεγάλη ποσότητα ψεύτικων και κυρίως πολύ θετικών κριτικών.