Αποφύγετε την «κρίση» στα μέσα καριέρας – μείνετε τεχνολογικά ενημερωμένοι

Η τεχνολογία γίνεται όλο και πιο ολοκληρωμένη σε κάθε πτυχή της ζωής μας κάθε μέρα. Πολλοί άνθρωποι μοιράζονται τις ανησυχίες τους σχετικά με το γεγονός ότι ο κόσμος αλλάζει τόσο γρήγορα και ότι μπορεί να βρεθούν εκτός βρόχου. Αυτή είναι μια πολύ νόμιμη σκέψη αυτήν τη στιγμή, πιο συνηθισμένη από ό,τι θα μπορούσε κανείς να υποθέσει. Ανεξάρτητα από τον τομέα στον οποίο βρίσκεστε, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είστε ενημερωμένοι με την τεχνολογία για να επηρεάσετε την προσωπική και επαγγελματική σας ζωή.

Η τεχνολογία αυξάνεται ραγδαία τις τελευταίες δεκαετίες και πράγματα που προηγουμένως θεωρούνταν αδύνατα γίνονται εφικτά με πολύ γρήγορο ρυθμό. Το να γνωρίζετε για τις εξελίξεις στην τεχνολογία είναι από μόνη της μια συναρπαστική απόλαυση στο μυαλό. Είναι επίσης σημαντικό να εξοικειωθείτε με τη νέα τεχνολογία, επειδή η παλιά τεχνολογία με την οποία έχετε συνηθίσει να εργάζεστε θα γίνει ξεπερασμένη γρήγορα. Θα αποκτήσετε το πλεονέκτημα σε κάθε τομέα, εάν οι γνώσεις σας στην τεχνολογία είναι ενημερωμένες. Στην επόμενη ενότητα, θα παρουσιαστεί η σημασία της ενημέρωσης για τις νέες τάσεις στην ανάπτυξη της τεχνολογίας, που απαιτούνται για την καθημερινή ζωή.

Η τεχνολογία μας κρατά συνδεδεμένους (ειδικά με την οικογένεια και τους φίλους μας)

Καθώς οι οικογένειες συνεχίζουν να μεγαλώνουν, τα μέλη συχνά απομακρύνονται από το σπίτι για σχολείο, εργασία ή για να συνεχίσουν τις οικογένειές τους. Ευτυχώς, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, η επικοινωνία δεν ήταν ποτέ πιο εύκολη. Είτε πρόκειται για ανταλλαγή μηνυμάτων, είτε FaceTime ή Skype ή οποιονδήποτε από τους διάφορους ιστότοπους κοινωνικών μέσων, είναι εύκολο να παραμείνετε συνδεδεμένοι με την οικογένεια και τους φίλους σας από μακριά. Με τα μοντέρνα tablet, υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα έχουν σχεδόν όλοι τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν οποιαδήποτε από τις παραπάνω μορφές επικοινωνίας για να είναι κοντά στην οικογένεια και τους φίλους τους ανεξάρτητα από το που βρίσκονται.


Η τεχνολογία σας βοηθά να μείνετε ενημερωμένοι

Ο πιο γρήγορος και πιο προσιτός τρόπος για να μάθετε τι συμβαίνει σε ολόκληρη τη χώρα ή σε όλο τον κόσμο, είναι «κάνοντας κλικ» και «κύλιση» στις πύλες ειδήσεων στο Διαδίκτυο. Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε στον πάροχο ειδήσεων της επιλογής σας ή να κατεβάσετε την εφαρμογή κινητού τηλεφώνου (στις περισσότερες περιπτώσεις δωρεάν) και θα ενεργοποιήσει την ειδοποίηση για τα τρέχοντα συμβάντα που θα σας κρατήσουν ενήμερους.


Η τεχνολογία βελτιώνει την παραγωγικότητά σας

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές παραγωγικότητας που μπορούν να σας βοηθήσουν να παραμείνετε παραγωγικοί και οργανωμένοι. Για παράδειγμα, το “Evernote” είναι μια εφαρμογή παραγωγικότητας που λειτουργεί ως καταπληκτικό εργαλείο τακτοποίησης των αρχείων. Βοηθά στη διατήρηση της καλής ψυχικής σας κατάστασης καθώς οργανώνει τα πάντα για εσάς.


Αξιοποίηση των πυλών εργασίας ως η πιο αποτελεσματική τεχνική για αναζήτηση εργασίας

Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο από την αναζήτηση της επόμενης επιλογής σταδιοδρομίας σε όλα τα άρθρα της εφημερίδας και για τη διάδοση της ανεργίας μας σε κλειστά κυκλώματα οικογένειας και φίλων, ελπίζοντας μόνο να πάρουμε μια αναφορά νωρίτερα. Ωστόσο, η τελευταία ψηφιακή αίσθηση είναι η εξοικονόμηση της χαράς και του χρόνου μας, όπου πλέον οι καριέρες γίνονται με κλικ. Οι πύλες εργασίας είναι η πιο πρόσφατη μετάβαση για όσους αναζητούν εργασία, οι οποίοι θέλουν να ξεκινήσουν, ενδιαφέρονται για μια αλλαγή στα επαγγέλματα καριέρας ή απλά θέλουν να εργαστούν έξω από τους παλιούς τοίχους τους ή να βρουν δουλειά γενικά. 

Ηλεκτρονικές υπηρεσίες που διευκολύνουν τη ζωή σας (για παράδειγμα online τραπεζικές συναλλαγές) 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ψηφιοποίηση οδήγησε σε μια επανάσταση σε οικονομικά θέματα. Οι διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές γίνονται είτε μέσω φορητού υπολογιστή, tablet, είτε μέσω τηλεφώνου. Οι χρήστες της τράπεζας μπορούν πλέον να ελέγχουν εξ αποστάσεως τις εισερχόμενες και εξερχόμενες πληρωμές τους, καθώς και να κανονίζουν μεταφορές χρημάτων και πληρωμές λογαριασμών. Εκτός τραπεζικών συναλλαγών, άλλα οικονομικά ζητήματα, όπως αγορά και πώληση νομίσματος και μετοχών, μπορούν να αντιμετωπιστούν στο διαδίκτυο. Η μεταφορά χρημάτων μεταξύ λογαριασμών τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο έχει επίσης δει μεγάλη καινοτομία τα τελευταία χρόνια.