Χώροι Συνεργασίας

Οι χώροι συνεργασίας είναι κατά κύριο λόγο κοινόχρηστοι χώροι εργασίας. Προσφέρουν ικανοποιητικό χώρο γραφείου για όσους επιθυμούν να αποφύγουν την απομόνωση ενός γραφείου στο σπίτι ή ενός καφέ.

Αυτοί οι κοινόχρηστοι χώροι εργασίας διαθέτουν παροχές που μοιάζουν με εκείνες των κανονικών γραφείων, όπως γραφεία, ιδιωτικές αίθουσες συσκέψεων, κουζίνες, καφέ και πολλά άλλα. Συχνά, προσφέρουν επίσης μια κοινότητα. Οι ένοικοι είναι συνήθως ελεύθεροι επαγγελματίες, επιχειρηματίες, νεοσύστατες επιχειρήσεις και μικρές ομάδες που θέλουν να επωφεληθούν από έναν ευέλικτο χώρο.

Επιπλέον, το κόστος αποτελεί επίσης ισχυρό δέλεαρ. Ένα από τα πλεονεκτήματα αυτών των χώρων είναι η δυνατότητα να ενοικιάσετε μόνο ό,τι χρειάζεστε, αντί έναν ολόκληρο ιδιωτικό χώρο γραφείου, ο οποίος μπορεί να είναι ακριβός. Μέσα από πολλά μοντέλα που βασίζονται στη συμμετοχή, το κόστος ποικίλλει και επιτρέπει την ευελιξία.

Αυτά περιέχουν δυνατότητες για ημερήσια ή μηνιαία τέλη. Το κόστος συμμετοχής διαφέρει επίσης ανάλογα με το αν χρησιμοποιείτε ένα κοινό γραφείο ή αν θέλετε ένα δικό σας εξ ολοκλήρου, ανάλογα με το τι είναι πιο σημαντικό για σας: δημιουργείτε μια κοινότητα.

Γιατί η κοινότητα είναι σημαντική στους χώρους συνεργασίας;

Χώροι Συνεργασίας: Κάτι περισσότερο από απλοί χώροι

Είναι μια Κοινότητα Υποστήριξης.

Ο χώρος συνεργασίας ή ένα ευέλικτο γραφείο μπορεί και πρέπει να είναι μια μεγάλη πλατφόρμα για τη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας, όπου οι άνθρωποι περνούν υπέροχα και εργάζονται αποτελεσματικά. Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν χώρους συνεργασίας θεωρούν ότι η δουλειά τους έχει νόημα. Επιπλέον, στους χώρους συνεργασίας εργάζονται άτομα για μια σειρά διαφορετικών εταιρειών, επιχειρήσεων και έργων. Επειδή υπάρχει μικρός άμεσος ανταγωνισμός ή εσωτερική πολιτική, δεν πιστεύουν ότι πρέπει να έχουν κάποιο επαγγελματικό προσωπείο βάση του οποίου θα πρέπει να ενεργούν. Η εργασία ανάμεσα σε ανθρώπους που κάνουν διαφορετικά
είδη εργασίας μπορεί από μόνη της να κάνει την προσωπική ταυτότητα εργασίας του καθενός πιο ισχυρή.

Επιπλέον, υπάρχει μια κουλτούρα όπου ο κανόνας είναι να βοηθάει ο ένας τον άλλον και υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να γίνει αυτό. Η ποικιλία των εργαζομένων στο χώρο σημαίνει ότι οι συνάδελφοι έχουν μοναδικά σύνολα δεξιοτήτων που μπορούν να προσφέρουν και σε άλλα μέλη της κοινότητας.

Πώς χρησιμοποιούνται οι χώροι συνεργασίας ως εργαλείο συνεργασίας; Υπάρχει το λεγόμενο μανιφέστο (5) της συνεργασίας που λέει: «Έχουμε το ταλέντο. Αρκεί να συνεργαστούμε. Διαφορετικά περιβάλλοντα πρέπει να επικαλύπτονται, να συνδέονται και να αλληλοεπιδρούν για να μεταμορφώσουν τον πολιτισμό μας. Για να δημιουργήσουμε μια βιώσιμη κοινότητα βασισμένη στην εμπιστοσύνη, εκτιμούμε: τη συνεργασία έναντι του ανταγωνισμού· την κοινότητα πέρα από τις ατζέντες· τη συμμετοχή πέρα από την παρατήρηση· τις πράξεις πέρα από τα λόγια· τη φιλικότητα πέρα από την τυπικότητα· την τόλμη έναντι της ασφάλειας· τη μάθηση πέρα από την εξειδίκευση· τους ανθρώπους πέρα από τις προσωπικότητες· και την “αξία του οικοσυστήματος” πέρα από την “αξία της αλυσίδας”.

Source: Own elaboration

Η σύνδεση και η επικοινωνία με άλλους είναι ένας πολύ καλός λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι πληρώνουν για να εργάζονται σε έναν συλλογικό χώρο, σε αντίθεση με το να εργάζονται από το σπίτι δωρεάν ή να νοικιάζουν ένα οποιοδήποτε γραφείο. Κάθε χώρος συνεργασίας έχει τη δική του ατμόσφαιρα και οι διαχειριστές κάθε χώρου καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να καλλιεργήσουν μια αποκλειστική εμπειρία που ικανοποιεί τις ανάγκες των αντίστοιχων μελών του.

Θα μπορούσατε να ακολουθήσετε αυτούς τους κανόνες;